2011-03-30 13:52:15• hírek • Szatmár.ro

Ha éppen más kontinensre vágynál

Ezúttal a nem mindennapi szórakozóhelyek, a gyönyörű katedrálisok és a lélegzetelállító vízesések országába kalauzoljuk olvasóinkat, oda ahol a természeti csodák sokasága a legnagyobb vonzerő.

A dél- amerikai országot, Argentínát óriási kontrasztok jellemzik: nyugaton az Andok, gleccserekkel szabdalt hegyvonulatai, keleten pedig a hatalmas kiterjedésű síkságok uralják a tájat. Az utazó bármerre is jár, az ország ámulatba ejti hihetetlen természeti csodáival és különleges állatvilágával. 

Argentína lakosságának túlnyomó többsége európai származású, ezért nem véletlen hogy Olaszországból és Spanyolországból menetrend szerinti hajóval könnyen el lehet jutni az országba, repülőgéppel pedig az angol és a spanyol főváros az ideális kiindulópont.

Aki Argentína több városába is el szeretne jutni, az vonattal kényelmesen bejárhatja az országot, de érdemes megvásárolni a nemzeti légitársaság nyolcszelvényes bérletjegyét, hiszen sokkal egyszerűbben és gyorsabban megközelíthető egy-egy helység.

Buenos Aires az ország szíve, a világ legnépesebb városa rengeteg szórakozóhellyel, látnivalóval. Elegáns, nyüzsgő, dinamikus latin temperamentumú világváros, a tangó őshazája. Az Avenida Santa Fe a főváros vásárlónegyede, a Teatro Colon az operaháza, és leghíresebb múzeumai a Museo del Cine és a Szépművészeti Múzeum. A La Boca kerületben a tangóé a főszerep, ahol esténként pezseg az élet az ódon épületek tánctermeiben.

A fővárostól északnyugatra fekszenek az ország történelmi városai: Cordóba, Santa és Tucumán. Cordóba koloniális épületei miatt, Salta pedig katedrálisa miatt híres. Tucumánt Argentína kertjének is nevezik gyönyörű fekvése és természeti környezete miatt.

A legtöbb utazó mégsem a jellegzetes városok, hanem a világcsodának számító Iguazu vízesés miatt látogatja meg Argentínát. Puerto Iguazu közelében folyik össze az Iguazu és a Parana folyó. Ettől keletre található maga a vízesés, melyen másodpercenként 70 méter magasságból 5000 köbméter víz zúdul alá. Az Iguazu Nemzeti Park sportközpontnak számít.

Aki tengerparti üdülésre vágyik, az sem csalódik Argentínában, hiszen 400 km-re a fővárostól található a Mar del Plata, amely az ország leghíresebb tengerpartja. Változatosságképpen pedig akinek kedve támad síleni felugorhat az Andokba, és ha már ott járnak megmászhatják az ország legmagasabb csúcsát az Acongacu-hegyet.


Az Iguazu vízesés
Az Iguazu vízesés


Cordoba
Cordoba


Buenos Aires: a dinamikus, pezsgő főváros
Buenos Aires: a dinamikus, állandóan pezsgő főváros


A Teatro de Colon Buenos Aires operaháza
A Teatro Colon Buenos Aires operaháza


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: